Puhasti zvitki kot samostojno ali kot osnova!
Samostojno z omakami po lastnem izboru... |
V predprazničnem obdobju so zelo dobrodošli prigrizki, ki se servirajo ob vinu 🍷ali pivu 🍺. Okusno idejo lahko servirate samostojno z omako po izboru. Bao rezino debeline pol centimetra obložite s siri, zelenjavo ali mesninami in imate pred sabo že obložene kruhke. Servirajte namesto kruha... 👌😉 Jaz preizkusil vse tri možnosti in povsod se mi je ujemalo. Mogoče z vašo kulinarično domišljiji najdete še kakšno možnost uporabe... 👍👂👀
Najverjetneje vas
večina, tako kot jaz, nima bambusovega soparnika. Moja rešitev, ki jo že
nekajkrat preizkusil za kuhanje nad soparo. Velika kozica s pokrovom in
kovinska mreža z "nogicami" iz mikrovalovne pečice. Mrežo postavite v
kozico in nalijete vodo. Voda v kozici naj sega približno tri centimetre pod
mrežo. Pokrijete s pokrovom in počakate, da zave. Zmanjšate dovod toplotne
energije in že lahko kuhate. Še lažje pa je, če imate pečico za kuhanje s soparo...
Kot osnova za obložene kruhke... |
Rezine so odlična
ideja za prigrizek na prednovoletni zabavi. Vendar je dobro vedeti nekaj
podrobnosti o obnašanju bajrjenega oz kvašenega kuhanega testa. Servirano isti
dan je odličnega okusa, a drugi dan že nekoliko gumijasto. Serviranje sem
testiral tudi drugi dan in jih tik pred serviranjem pogrel v mikrovalovni
pečici (45 s). Dokler se niso ohladili so bili "vredu", nato so
prešli v stanje izpred gretja.
Bao zvitek lahko servirate vsaj na tri načine:
1. BOO ZVITKI SAMOSTOJNO: ob rezinah debeline en centimeter servirate različne omake - klasična mešanica (majoneza in kečap); paradižnikova salsa; gorčična omaka; guacamole; načo sir; ajvar; tunin namaz... 2. BAO REZINA KOT PODLOGA ZA OBLOŽEN KRUHEK: rezine premažete z maslom, majonezo, zeliščnim namazom... in obložite z mesninami, siri ali koščki sveže zelenjave (tista, ki je bolj sočna) ; lahko pripravite tudi različne paštete (jetrna, tunina, sirna, humus...) in jih nabrizgate na rezine 3. BAO ZVITKI NAMESTO KRUHA predvsem se odlično ujame z jedjo na žlico 4. BAO TESTO lahko uporabite tudi nekoliko drugače. ⏩ Tukaj je moj okusen namig!
ZAČIMBE IN ZELIŠČA: pri pripravi zvitkov sem uporabil liofilizirano mešanico zelišč in zelenjave za solato. V moji kuhinji imajo večji prostor liofilizirana zelišča, saj po moje jedi dajo bogatejši okus. Seveda lahko uporabite tudi mešanico za solatni preliv pripravljeno in sušeno na klasičen način. Mikrozelenje - grah lahko nadomestite z rukolo, listi mlade špinače ali mlado čebulo.
#PostopekPriprave
Papir za peko
razrežemo na velikost zvitkov. Nato jih položimo na zrezane kose papirja. Zvitke
kuhamo s papirjem za peko v bambusovem soparniku 14 minut.
Kuhane bao zvitke ohladimo in narežemo na poljubne rezine (odvisno za kaj jih boste uporabili).
ZAČIMBE IN ZELIŠČA: pri pripravi zvitkov sem uporabil liofilizirano mešanico zelišč in zelenjave za solato. V moji kuhinji imajo večji prostor liofilizirana zelišča, saj po moje jedi dajo bogatejši okus. Seveda lahko uporabite tudi mešanico za solatni preliv pripravljeno in sušeno na klasičen način. Mikrozelenje - grah lahko nadomestite z rukolo, listi mlade špinače ali mlado čebulo.
Namesto kruha... |
#Testo
o 450 g večnamenske moke
o 50 g jedilnega koruznega škroba
o 7 g suhega kvasa
o 3 g sode bikarbone
o 4 g pecilnega praška
o 30 g mletega sladkorja
o 5 g sol
o 300 ml vode
#Nadev
o 2 pesti mikrozelenja – grah
o 4 žlice liofilizirane mešanice zelišč in
zelenjave za solato
|
#SestavineZa
24
kosov debeline en centimeter
#ČasKuhanja
14 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
gluten
|
#PostopekPriprave
Suhe sestavine za
testo odmerimo v skledo. Premešamo. Prelijemo z mlačno vodo in umešamo v
nelepljivo testo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati eno uro.
Vzhajano testo
stresemo na delovno površino in razvaljamo na debelino 4 milimetre. Potrosimo z
mešanico zelišč in zelenjave ter mikrozelenjem. Zavijemo v zavitek. Razrežemo
na kose velikosti približno 8 centimetrov. Zvitke pokrijemo in pustimo stati 20
minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar