Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Korenčkova juha z ingverjem

Zdravi okusi za konec leta...


Del mojega predloga za praznični jedilnik so med drugim zdravi okusi!
Jesenski odtenki za konec leta...

Del mojega predloga za praznični meni, katerega se drži slogan "preprosto, hitro in okusno za vse okuse" je tudi korenčkova juha z ingverjem. Okusna in zdrava juha bo ogrela želodčke in je popolni uvod v glavno jed. Jutri oz v sredo sledita še dve recepturi in in s tem bo moj pet hodni meni v celoti na ogled... 👌😉 
Pred uporabo je vsekakor potrebno očistiti korenje. 😉 Za juho potrebujete 480 g očiščenega korenja oz. 600 g neočiščenega.
Svežina šampinjonov in redkvice zaokroži okus...
#Juha
480 g očiščenega korenja
30 g očiščenega ingverja
1 žlica mešanice zelišč in zelenjave za solato
1 kocka jušne osnove za zelenjavno juho
1 čajna žlica suhega grobo mletega česna
3 brinove jagode
ščep kopra
½ čajne žlice soli
#Dodatek
2 šampinjona
2 rdeči redkvici
#SestavineZa
4 osebe

#ČasPriprave
24 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno 

#Alergeni
zelena
Ingver se odlično dopolnjuje s korenjem...
#PostopekPriprave
Korenje in ingver narežemo na manjše kose. Zalijemo s 1600 ml vode in začinimo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije in kuhamo toliko časa, da se korenje omehča.
S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno juho (če se vam zdi pregosta lahko dodate nekoliko vode).
Pred serviranjem juhi dodamo tanke rezine svežih šampinjonov in rdeče redkvice.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo