sestavine za 4 osebe:
800g belega fižola v konzervi
400g brokolija
2 čebuli
40g ribanega parmezana
0,7 l vode
začimbe ( sol, vegeta, majaron, poper, lovorjev list)
1 paradižmik
1 kocka koncentrata za pečenkino omako
1 rdeče korenje
šop svežega luštreka
priprava:
Čebulo olupimo, nasekljamo ter na olivnem olju prepražimo , da dobi zlato rumeno barvbo. Olupimo in naribamo korenje, paradižnik narežemo na kocke ter oboje dodamo čebuli in pražimo. Fižol stresemo z konzerve , splaknemo , odcedimo in dodamo praženi mešanici. Začinimo, premešamo in zalijemo z vodo ter dodamo koncetrat. Ko zavre, na srednjem ognju kuhamo 20min in nato dodamo nacvetkan brokoli ter kuhamo še 10minut. Juho serviramo v globokem krožniku, posujemo z ribanim parmezanom in nasekljanim luštrekom.
nasvet:
Ker spada juha v skupino enolončnic jo ponudimo kot samostojno jed, nato ponudimo še sladico ( gratinirane palačinke z skuto oz gratinirane palačinke z orehi)
FIŽOL
Fižol vsebuje beljakovine, ogljikove hidrate, mineralne snovi, provitamin A, vitamine skupine B, kot tudi vitamina C in E. Sveži fižol je nizkokaloričen: 100g ima le približno 31 kalorij/130 kJ.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
both, mystorymag
Ni komentarjev
Objavite komentar