Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

HRUŠKA Z BOROVNIČEVIM LIKERJEM

SESTAVINE ZA 2osebi:

2 podolgovati hrušk
150g borovnic
0,10l refoškega
0,05l vode
2 žlici gustina / jedilnega škroba
4 žlice rjavega sladkorja
noževa konica mletega cimeta in mletih klinčkov
1 vrečka vanili sladkorja


PRIPRAVA:

Hruški operemo in položimo v kozico. Zalijemo z vinom , vodo ter dodamo borovnice, cimet, klinčke, sladkor, vanili sladkor. Ko tekočina zavre , pokrito kuhamo 15 minut. Hruški odstranimo z kozice, kuhanemu likerju dodamo gustin (popreje ga razmešamo v dveh žlicah hladne vode) ter prevremo. Vse skupaj ohladimo in serviramo. Hruško serviramo prerezano čez polovico in oblito z borovničevim likerjem. Okrasimo lahko z stepeno sladko smetano ali pa samo malo pokapamo z tekočo smetano.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo