Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

OVČJI FILE NA KROMPIRJU

SESTAVINE ZA 2 OSEBE:


0,35 kg očiščenega ovčjeha fileja
1 čebula
1 strok česna
4 velike krompirje
2 žličke gorčice
0,10 l belega vina
začimbe (sol, poper, vegeta, rožmarin, majaton, timijan)
0,06 l olja
vejica peteršilja


PRIPRAVA :


Krompir olupimo, operemo in narežemo na čips rezine. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo olje - dodamo krompir, čebulo, začimbe (vegeta, majaron, timijan) in pražimo cca 7 minut. Ovčji file popreje že natremo - z soljo, poprom, rožmarinom, gorčico in ga pustimo ležati v hladilniku cca 1 uro. File položimo v ponev k dušeni mešanici ter ga obračamo , da se popeče zlato rumeno z vseh strani. Nato pokrijemo in dušimo cca 15 minut, vmes pokrito ponev pretresemo, da se sestavine obračajo in premešajo. Česen narežemo na lističe in ga dodamo v ponev. Ko česen zadiši , zalijemo z vinom in dušimo še 5 min.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo