SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
500g mešanega mletega mesa
250g očiščene čebule
1 kom zelena paprika
2 kom večja korenčka
1 kom zreli paradižnik
400 g grobo mletih pelatov
česen po okusu
3 vejice svežega peteršilja
500g špagetov
0,06l olja
začimbe ( sol, poper, majaron, timijan, lovorjev list, muškatni orešček, luštrek)
1 žlička gorčice
0,1 l rdečega vine - refošk
0,15l vode
PRIPRAVA:
Čebulo očistimo, sesekljamo ter na olju prepražimo. Praženi čebuli dodamo mleto meso, na kocke narezano papriko, naribano korenje, začimbe in pražimo. Ko je mešanica prepražena, dodamo gorčico, sesekljani česen in ko česen zadiši zalijemo z mletimi pelati ( katerim smo popreje dodali 0,15l vode). Dušimo cca 10min in nato zalijemo z vinom ter dobro prevremo. Ob koncu dodamo sesekljan peteršilj. Špagete skuhamo AL DENTE . Postrežemo lahko , da prvo na servirno posodo položimo špagete in nato prelijemo z omako. MOJE PRIPOROČILO: špagete ter omako zmešamo v posodi kjer smo delali omako in na kratko (cca 2min) podušimo, dobimo polnejši okus jedi.
500g mešanega mletega mesa
250g očiščene čebule
1 kom zelena paprika
2 kom večja korenčka
1 kom zreli paradižnik
400 g grobo mletih pelatov
česen po okusu
3 vejice svežega peteršilja
500g špagetov
0,06l olja
začimbe ( sol, poper, majaron, timijan, lovorjev list, muškatni orešček, luštrek)
1 žlička gorčice
0,1 l rdečega vine - refošk
0,15l vode
PRIPRAVA:
Čebulo očistimo, sesekljamo ter na olju prepražimo. Praženi čebuli dodamo mleto meso, na kocke narezano papriko, naribano korenje, začimbe in pražimo. Ko je mešanica prepražena, dodamo gorčico, sesekljani česen in ko česen zadiši zalijemo z mletimi pelati ( katerim smo popreje dodali 0,15l vode). Dušimo cca 10min in nato zalijemo z vinom ter dobro prevremo. Ob koncu dodamo sesekljan peteršilj. Špagete skuhamo AL DENTE . Postrežemo lahko , da prvo na servirno posodo položimo špagete in nato prelijemo z omako. MOJE PRIPOROČILO: špagete ter omako zmešamo v posodi kjer smo delali omako in na kratko (cca 2min) podušimo, dobimo polnejši okus jedi.
Ni komentarjev
Objavite komentar