SESTAVINE ZA 4osebe:
8 filejov osliča
500g zelenjave (očiščene in v enakovrednem razmerju)
kalčki
ohrovt
paprika
korenje
por
bambusovi vršički
mladi grahovi stroki
gobe- štorovke
4 žlice moke
0,10 olivnega olja
česen po okusu
vejica pereršilja
začimbe ( sol, poper, mediteranska mešanica, rožmarin, luštrek)
1. limono
POSTOPEK PRIPRAVE
Fileje osliča (srednje velike) prerežemo na tri dele, natremo z začimbami (sol, poper, mediteranska mešanica, rožmarin, luštrek) in povaljamo v moki. Na segretem olju spečemo fileje. Zelenjavo očistimo in narežemo na tanke rezance (ohrovt, paprika, korenje, bambusovi vršički; por narežemo na tanke kolobarje; kalčki, mladi grahovi stroki, štorovke - pustimo celo) (podobno zelenjavo , lahko kupimo tudi že v zmrznjeni obliki in jo prodajajo pod imenom ZELENJAVA Z DALJNEGA VZHODA). V ponvi segrejemo olje ter zelenjavo na hitro prepražimo z dodatkom soli in popra. Na krožnik položimo file osliča , obložimo z zelenjavo ter ta postopek dvakrat ponovimo. Naredimo tržaško omako (segrejemo olivno olje, dodamo nasekljan česen in peteršil) in prelijemo zloženko. Na krožnik priložimo še krhelj limone.
Ni komentarjev
Objavite komentar