
1 šop brokolija
1 večja zelena paprika
1 konzerva graha (400g)
1 večja bučka
2 krompirja
50g parmezana v kosu
0,75 l vode
začimbe ( sol, poper, lovorjev list, majaron, muškatni orešček, vegeta)
0,03 l olivnega olja
dve vejci svežega peteršilja
priprava:
Brokoli (razcvetkamo, steblo narežemo na kolobarje) , papriko narežemo na kolobarje, grah odcedimo in splaknemo, bučko narežemo na kolobarje in vse skupaj na olivnem olju v kozici prepražimo, dodamo začimbe in zalijemo z hladno vodo. Krompir olupimo, operemo, naribamo na rezance in dodamo juhi (dodamo ga še vhladno vodo , da ne zakrkne. Nariban krompir bo zgostil juho.) Ob koncu ko je juha že servirana , naribamo še parmezan, sesekljamo peteršilj in potrosimo.
BROKOLI

Poudariti velja visoko vsebnost beljakovin, ogljikovih hidratov, mineralnih snovi (kalija, kalcija, fosforja in železa), kot tudi provitamina A, vitaminov skupine B in vitamin C (114 mg na 100g brokolija). Brokoli vsebuje znatno več mineralnih snovi in vitaminov kot cvetača. Hranilna vrednost: 100g brokolija ima 33 kalorij.
Brokoli je lahko prebavljiv in kot tak zelo primeren kot dietna prehrana.
Ni komentarjev
Objavite komentar