200 g narezanega pršuta
100 g kajmaka
150 g tatarskega biftka
70 g parmezana
dva paradižnika
ena zelena paprika
sol
poper
TATARSKI BIFTEK
- 500 g očiščenega govejega fileja
- 1 rumenjak
- 3 manjše kisle kumarice
- pol manjše čebule
- 1 žlica kaper
- 8 filetov slanikov
- 1 žlica gorčice
- sol
- črni poper
- suh čili po okusu
- 1 žlička sladke mlete rdeče paprike
- Goveji file temeljito očistimo; porežemo belo srebrnkasto kožico, žilice in maščobo. Očiščen file narežemo na drobne koščke, ki jih posolimo.
- Kisle kumarice drobno nastrgamo ali sesekljamo.
- slanike filete z noževo konico stremo v pasto
- Kapre oprhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in drobno sesekljamo
- Suh čili stremo v prah.
- Čebulo olupimo in drobno nastrgamo ali sesekljamo.
priprava:
Nakockano meso drobno sesekljamo ali pa ga nekajkrat spustimo skozi strojček za mletje mesa. Stresemo ga v skledo.
Vse ostale sestavine v kotličku gladko razmešamo z metlico, potem pa jih stresemo k mesu. Dobro premešamo.
Rezino pršuta položimo na desko, premažemo z tatarskim biftkom in zavijemo v rolico. Paradižnik, papriko narežemo na tanke kolobarje ter posolimo in popopramo. Rolice , pradižnik , papriko dekorativno zložimo na krožnik ter na vsako rolico položimo oblikovan žličnik kajmaka ( pomagamo si z dvema malima žličkama , ki jih namakamo v hladno vodo) in ob koncu čez vse naribamo parmezan.
Hjoj, to pa more bit božansko. Same takšne stvari na kupu, da bi že za eno samo človek ubijal :) .
OdgovoriIzbriši