Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

zvitki z tatarskim biftkom in kajmakom

sestavine:
200 g narezanega pršuta
100 g kajmaka
150 g tatarskega biftka
70 g parmezana
dva paradižnika
ena zelena paprika
sol
poper

TATARSKI BIFTEK
  • 500 g očiščenega govejega fileja
  • 1 rumenjak
  • 3 manjše kisle kumarice
  • pol manjše čebule
  • 1 žlica kaper
  • 8 filetov slanikov
  • 1 žlica gorčice
  • sol
  • črni poper
  • suh čili po okusu
  • 1 žlička sladke mlete rdeče paprike
predpriprava:

- Goveji file temeljito očistimo; porežemo belo srebrnkasto kožico, žilice in maščobo. Očiščen file narežemo na drobne koščke, ki jih posolimo.
- Kisle kumarice drobno nastrgamo ali sesekljamo.
- slanike filete z noževo konico stremo v pasto
- Kapre oprhamo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in drobno sesekljamo
- Suh čili stremo v prah.
- Čebulo olupimo in drobno nastrgamo ali sesekljamo.

priprava:

Nakockano meso drobno sesekljamo ali pa ga nekajkrat spustimo skozi strojček za mletje mesa. Stresemo ga v skledo.
Vse ostale sestavine v kotličku gladko razmešamo z metlico, potem pa jih stresemo k mesu. Dobro premešamo.

Rezino pršuta položimo na desko, premažemo z tatarskim biftkom in zavijemo v rolico. Paradižnik, papriko narežemo na tanke kolobarje ter posolimo in popopramo. Rolice , pradižnik , papriko dekorativno zložimo na krožnik ter na vsako rolico položimo oblikovan žličnik kajmaka ( pomagamo si z dvema malima žličkama , ki jih namakamo v hladno vodo) in ob koncu čez vse naribamo parmezan.
1
( Hide )
  1. Hjoj, to pa more bit božansko. Same takšne stvari na kupu, da bi že za eno samo človek ubijal :) .

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo