SESTAVINE ZA ŠTIRI OSEBE:
4 večje krompirje
60g naribanega sira
100g mladega ovčjega sira
polovica srednje velike kumare (gladke-ni potrebno lupiti)
100g kisle smetane
1 jajce
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, šatraj, muškatni orešček)
1 žlica olja
vejica svežega peteršilja
PRIPRAVA:
Krompir skuhamo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke lističe. Kumaro operemo in narežemo na tanke lističe. Sir naribamo, mladi ovčji sir razdrobimo. Okrogel pekač namažemo z oljem in po dnu pekača naložimo enakomirno krompir ter ga potrosimo z naribanim sirom. Kislo smetano , sesekljan peteršilj, jajce in začimbe dobro zmešamo in enakomirno prelijemo preko krompirja. Nato lističe kumare dekorativno položimo na pito ter potrosimo z mladim ovčjim sirom. Pečico segrejemo na 200stopinj in pečemo cca 30 minut ( lahko se peče tudi v mikrovalovni , če le nam ta to omogoča - 15 minut na funkciji crisp).
4 večje krompirje
60g naribanega sira
100g mladega ovčjega sira
polovica srednje velike kumare (gladke-ni potrebno lupiti)
100g kisle smetane
1 jajce
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, šatraj, muškatni orešček)
1 žlica olja
vejica svežega peteršilja
PRIPRAVA:
Krompir skuhamo, ohladimo, olupimo in narežemo na tanke lističe. Kumaro operemo in narežemo na tanke lističe. Sir naribamo, mladi ovčji sir razdrobimo. Okrogel pekač namažemo z oljem in po dnu pekača naložimo enakomirno krompir ter ga potrosimo z naribanim sirom. Kislo smetano , sesekljan peteršilj, jajce in začimbe dobro zmešamo in enakomirno prelijemo preko krompirja. Nato lističe kumare dekorativno položimo na pito ter potrosimo z mladim ovčjim sirom. Pečico segrejemo na 200stopinj in pečemo cca 30 minut ( lahko se peče tudi v mikrovalovni , če le nam ta to omogoča - 15 minut na funkciji crisp).
Ni komentarjev
Objavite komentar