SESTAVINE ZA DVE OSEBE:
150g puranjih prs
40g mešanih sušenih gob
60g vloženih sojinih kalčkov
60g vloženih bambusovih vršičkov
2 žlice gustina - jedilni koruzni škrob
začimbe (sol, poper, muškatni orešček, žafranika)
1 kocka koncetrata pečenkina omaka
0,20l vode
2 žlice sojinega olja
česen
peteršilj
PRIPRAVA:
Gobe namočimo za cca 20min v hladno vodo. Puranja prsa narežemo na tanke rezance in popražimo na sojinem olju. Gobe , bambusove vršičke in sojine kalčke odcedimo , dodamo mesu, začinimo in nahitro popražimo. Česen ter peteršilj nagrobo sesekljamo, dodamo v ponev in ko česen zadiši zalijemo z vodo. Dodamo kocko , mešamo in ko se kocka razpusti dodamo še gustin (gustin v pol deci hladne vode raztopimo) in nato dobro prevremo (cca 5 minut). Kot prilogo ponudimo lahko kuhan riž z dodatkom graha (rizi bizi).
150g puranjih prs
40g mešanih sušenih gob
60g vloženih sojinih kalčkov
60g vloženih bambusovih vršičkov
2 žlice gustina - jedilni koruzni škrob
začimbe (sol, poper, muškatni orešček, žafranika)
1 kocka koncetrata pečenkina omaka
0,20l vode
2 žlice sojinega olja
česen
peteršilj
PRIPRAVA:
Gobe namočimo za cca 20min v hladno vodo. Puranja prsa narežemo na tanke rezance in popražimo na sojinem olju. Gobe , bambusove vršičke in sojine kalčke odcedimo , dodamo mesu, začinimo in nahitro popražimo. Česen ter peteršilj nagrobo sesekljamo, dodamo v ponev in ko česen zadiši zalijemo z vodo. Dodamo kocko , mešamo in ko se kocka razpusti dodamo še gustin (gustin v pol deci hladne vode raztopimo) in nato dobro prevremo (cca 5 minut). Kot prilogo ponudimo lahko kuhan riž z dodatkom graha (rizi bizi).
Ni komentarjev
Objavite komentar