SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
300g očiščenih celih lignjov
200g puranjih prs
100g sojinih kalčkov
100g bambusovih vršičkov
1 cvet brokolija
2 čebuli
200g pelatov
česen
peteršilj
100g sira
začimbe (sol, poper, rožmarin, žafranika, muškatni orešček, majaron)
olivno olje
0,05l rdečega vina
0,05l sladke smetane
PREDPRIPRAVA:
1. puranja prsa narežemo na tanke rezance
2. lignje očistimo (pustimo lovke v trupu) , (priporočilo: kupijo se zmrznjeni , ki so očiščeni in v enem kosu)
3. brokoli razcvetkamo
4. čebulo, česen, peteršilj sesekljamo
5. sir naribamo
PRIPRAVA:
Čebulo prepražimo , dodamo lignje in puranja prsa ter začinimo. Pražimo na visokem ognju (lignji pri termični obdelavi spustijo vodo - ob visokem ognju dosežemo , da voda , ki jo spustijo lignji hitro izhlapi). Pražimo cca 7 min, nato dodamo česen, peteršilj in zalijemo z pelati , vinom, sladko smetano in dobro prevremo (cca 3min). Ob koncu dodamo še nariban sir, premešamo, da sestavine poveže. Kot priloga se priporočajo krompirjevi svaljki ali dušan riž.
300g očiščenih celih lignjov
200g puranjih prs
100g sojinih kalčkov
100g bambusovih vršičkov
1 cvet brokolija
2 čebuli
200g pelatov
česen
peteršilj
100g sira
začimbe (sol, poper, rožmarin, žafranika, muškatni orešček, majaron)
olivno olje
0,05l rdečega vina
0,05l sladke smetane
PREDPRIPRAVA:
1. puranja prsa narežemo na tanke rezance
2. lignje očistimo (pustimo lovke v trupu) , (priporočilo: kupijo se zmrznjeni , ki so očiščeni in v enem kosu)
3. brokoli razcvetkamo
4. čebulo, česen, peteršilj sesekljamo
5. sir naribamo
PRIPRAVA:
Čebulo prepražimo , dodamo lignje in puranja prsa ter začinimo. Pražimo na visokem ognju (lignji pri termični obdelavi spustijo vodo - ob visokem ognju dosežemo , da voda , ki jo spustijo lignji hitro izhlapi). Pražimo cca 7 min, nato dodamo česen, peteršilj in zalijemo z pelati , vinom, sladko smetano in dobro prevremo (cca 3min). Ob koncu dodamo še nariban sir, premešamo, da sestavine poveže. Kot priloga se priporočajo krompirjevi svaljki ali dušan riž.
Ni komentarjev
Objavite komentar