SESTAVINE ZA 2 OSEBE:
400g špagetov
1 čebula
1 paprika
1 korenje
1 bučka
400g pelatov (konzerva)
česen
peteršilj
olivno olje
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, bazilika, muškatni orešček, žafran)
1dcl vode
0,06l rdečega vina
POSTOPEK:
Zelenjavo očistimo in sesekljamo na drobno. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo še preostalo zelenjavo , začinimo ter dušimo cca 10min. Česen narežemo na tanke lističe, dodamo dušeni zelenjavi in ko zadiši zalijemo z sesekljanimi pelati katerim smo dodali 1dcl vode ter pokrito dušimo še cca 10min. Ob koncu dodamo še 0,06l rdečega vina , sesekljan peteršilj in prevremo - cca 2min. Špagete skuhamo "al dente" v trikratni količini soljene vode z dodatkom žlice olivnega olja.
400g špagetov
1 čebula
1 paprika
1 korenje
1 bučka
400g pelatov (konzerva)
česen
peteršilj
olivno olje
začimbe (sol, poper, vegeta, majaron, bazilika, muškatni orešček, žafran)
1dcl vode
0,06l rdečega vina
POSTOPEK:
Zelenjavo očistimo in sesekljamo na drobno. Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo še preostalo zelenjavo , začinimo ter dušimo cca 10min. Česen narežemo na tanke lističe, dodamo dušeni zelenjavi in ko zadiši zalijemo z sesekljanimi pelati katerim smo dodali 1dcl vode ter pokrito dušimo še cca 10min. Ob koncu dodamo še 0,06l rdečega vina , sesekljan peteršilj in prevremo - cca 2min. Špagete skuhamo "al dente" v trikratni količini soljene vode z dodatkom žlice olivnega olja.
Ni komentarjev
Objavite komentar