SESTAVINE za 4 osebe:
8 kom piščančje krače brez kože in kosti
8 vejic sveži pehtran
16 rezin kraški pršut
40g grobo naribanega parmezana
70g rukole
200g sojinih kalčkov
začimbe (sol , poper , vegeta )
olivno olje
PRIPRAVA:
Meso začinimo. Priprava zvitkov: Dve rezini kraškega pršuta položimo vzporedno na delovni pult , potrosimo z parmezanom in na grobo narezanim pehtranom. Nanj položimo piščančjo kračo bret kosti in kože ter zavijemo. Ta postopek ponovimo, da dobimo 8 zvitkov. Zvitke položimo v pekač ter potrosimo z sojinimi kalčki, pehtranom in parmezanom. Poškropimo z olivnim oljem ter damo v pečico za cca 30 min na 190˙C . Jed lahko spečete tudi v mikrovalovni pečici , ki ima funkcijo CRISP , čas pečenja 12 minut. Zvitke pred serviranjem položimo na posteljico z rukole.
K jedi ne priporočam priloge, priporočam solato , ki je setavljena z belivke in mlade špinače.
PIŠČANČJA KRAČA S PEHTRANOM

0
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
both, mystorymag
Ni komentarjev
Objavite komentar