Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PALAČINKINI REZANCI Z JABOLČNO ČEŽANO

sestavine za 4 osebe:

masa za palačinke
0.30l mleko
0.30l vode
ščepec soli
žlica sončničnga olja
noževa konica pecilnega praška
0.40kg moka
2kom jajca
sončnično olje za pečenje

preliv
2kom srednje velika jabolka
1/2 žličke cimet
1kom vrečka vanili sladkor
ščepec mletih klinčkov
6 kom rjavega sladkorja
3 žlice jedilnega škroba (gustin)
o.10l voda
1 žlica masla
1 konico noža naribane limonine lupine

PREDPRIPRAVA:
- mleko in vodo zlijemo skupaj
- moki primešamo pecilni prašek
- jabolka očistimo koščic in narežemo na poljubne oblike ( rezanci, lističi ) , lahko pa tudi naribamo oz sesekljamo
- jedilni škrob zmešamo z hladno vodo

PRIPRAVA:
V mešanico mleka in vode dodamo jajca, sol, olje ter dobro premešamo . Tekočini počasi dodajamo moko kateri smo primešali pecilni prašek. Mešamo , da nastane gladka in gosta masa. Nato segrejemo ponev za palačinke , pred vsakim dodajanjem mase za palačinke ponev malenkost naoljimo. Pečemo tanke palačink. Ko se ohladijo jih zvijemo in narežemo na tanke rezance. Očiščena in pripravljena jabolka podušimo na maslu, dodamo sladkor, cimet , klinče, naribano limonino lupino, vanili sladkor ter pokrito dušimo cca 10minut. Nato ob mešanju dodamo mešanico vode in škroba ter kuhamo na zmernem ognju , da masa dobro prevre in postane gostljata.

SERVIRANJE:
na krožnik položimo palačinkine rezance , prelijemo z jabolčno čežano . Posujemo lahko z mletim sladkorjem , dobro pa se poda kot dodatek stepena smrtana.

NASVET:
namesto jabolk lahko uporabimo tudi pomaranče oz višnje
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo