sestavine:
6 KOM JAJCA
6 ŽLIC SLADKORJA
6 ŽLIC MOKE
2 ŽLICE OLJA
4 ŽLICE HLADNEGA MLEKA
VREČKA VANILI SLADKOR
drobtine
margarina
1L SLADKE SMETANE
450G ZMRZNJENIH BOROVNIC
0,02L BELEGA RUMA
0,02L BOROVNIČEVCA
SUHO SADJE ( bananin čips, brusnice, bele in rdeče rozine, kokosov čips, mango)
4 ŽLICE SLADKORJA
VREČKA VANILIJEVE KREME ZA TORTE
postopek priprave:
Jajca, sladkor in vanili sladkor penasto umešamo z mešalnikom. Predhodno prižgemo pečico na 200 stopinj celzija ter namažemo pekač z margarino in potrosimo z drobtinami. Penasti masi dodamo olje, mleko, moko ter narahlo z metlico dobro premešamo. Maso vlijemo na pekač, poravnamo (debelina enega prsta) ter damo v pečico za cca 10min.
Krema: Zmrznjene borovnice damo v kozico, dodamo sladkor ter na hitro podušimo (cca 4min) na velikem ognju. Smetano stepemo do polovice, dodamo vanilijevo kremo za torte, beli rum, borovničevc, ohlajene borovnice ter stepemo, da dobimo kompaktno maso. Maso zlijemo na biskvit, poravnamo in potrosimo s suhim sadjem. Tako pripravljeno borovničevo rezino damo v hladilnik za 5 ur ali več.
Dobro ohlajeno borovničevo rezino režemo poljubno (odvisno od potrebe). Režemo lahko na trikotnike, večje-manjše kocke ...
6 KOM JAJCA
6 ŽLIC SLADKORJA
6 ŽLIC MOKE
2 ŽLICE OLJA
4 ŽLICE HLADNEGA MLEKA
VREČKA VANILI SLADKOR
drobtine
margarina
1L SLADKE SMETANE
450G ZMRZNJENIH BOROVNIC
0,02L BELEGA RUMA
0,02L BOROVNIČEVCA
SUHO SADJE ( bananin čips, brusnice, bele in rdeče rozine, kokosov čips, mango)
4 ŽLICE SLADKORJA
VREČKA VANILIJEVE KREME ZA TORTE
postopek priprave:
Jajca, sladkor in vanili sladkor penasto umešamo z mešalnikom. Predhodno prižgemo pečico na 200 stopinj celzija ter namažemo pekač z margarino in potrosimo z drobtinami. Penasti masi dodamo olje, mleko, moko ter narahlo z metlico dobro premešamo. Maso vlijemo na pekač, poravnamo (debelina enega prsta) ter damo v pečico za cca 10min.
Krema: Zmrznjene borovnice damo v kozico, dodamo sladkor ter na hitro podušimo (cca 4min) na velikem ognju. Smetano stepemo do polovice, dodamo vanilijevo kremo za torte, beli rum, borovničevc, ohlajene borovnice ter stepemo, da dobimo kompaktno maso. Maso zlijemo na biskvit, poravnamo in potrosimo s suhim sadjem. Tako pripravljeno borovničevo rezino damo v hladilnik za 5 ur ali več.
Dobro ohlajeno borovničevo rezino režemo poljubno (odvisno od potrebe). Režemo lahko na trikotnike, večje-manjše kocke ...
Ni komentarjev
Objavite komentar