Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

ŠPAGETI Z JAJČEVCI, PAPRIKO IN BUČKAMI

0
sestavine za 4. osebe:

0,60kg špageti
1kom veliki jajčevec
1kom velika bučka
1kom velika rdeča paprika
česen in peteršilj po okusu
olivno olje
začimbe (poper, majaron, muškatni orešček, sol, zelenjavni dodatek jedem, žafran)

postopek:

Zelenjavo očistimo ter narežemo na male kocke.


 V kozico zlijemo olivno olje, dodamo zelenjavo, začimbe ter pražimo cca 15minut.

V kozici zavremo vodo z dodatkom olivnega olja in soli. Ko voda (vode je trikrat več kot testenin)  zavre, dodamo špagete in jih kuhamo al dente (še trdo pod zobmi). Skuhane špagete stresemo v odcejevalnik ter splahnemo s hladno vodo.

Prepraženi zelenjavi dodamo po okusu sesekljan česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo z cca 2dcl vode, dodamo špagete, dobro premešamo ter dušimo cca 4minute, da se špageti navzemejo okusa zelenjave. Tako pripravljene špagete lahko strežemo kot toplo predjed ali pa kot glavno jed.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo