sestavine za 2osebe:
1kom SOLATA KRISTALKA srednje velika
1/2kom RDEČA PAPRIKA
1/2kom BUČKA
1/2kom JAJČEVEC
2kom PIŠČANČJE BEDRO brez kosti
ROŽMARIN
SOL
POPER
0,10l BALZAMIČNI KIS
0,05l VODA
4žlice OLIVNO OLJE
ČESEN po okusu
priprava:
SOLATO (kristalka) OČISTIMO, OTREBIMO , OPEREMO TER ODCEDIMO. PIŠČANČJE MESO NAREŽEMO NA KOCKE TER PRAŽIMO NA OLIVNEM OLJU cca 10 min S DODATKOM SOLI, POPRA, ROŽMARINA.
ZELENJAVO (bučka, paprika, jajčevec) OPEREMO, OČISTIMO IN NAREŽEMO NA KOCKE. DODAMO PIŠČANČJEMU MESU TER PRAŽIMO ŠE cca 10min.
OB KONCEM PRAŽENJA DODAMO SESEKLJANI ČESEN, KO ZADIŠI ZALIJEMO Z MEŠANICO BALZAMIČNEGA KISA TER VODE. DOBRO PREVREMO (cca 3min). NA KROŽNIK POLOŽIMO SOLATO TER PRELIJEMO S PRIPRAVLJENO MEŠANICO.
JED PRIPOROČAM POSTREŽENO KOT LAHKA SAMOSTOJNA JED V VEČERNIH URAH. PRIPRAVLJENA JED JE OSVEŽILNA , ZATO SE PRIPOROČA TUDI V PRIHAJAJOČIH TOPLEJŠIH DNEVIH.
1kom SOLATA KRISTALKA srednje velika
1/2kom RDEČA PAPRIKA
1/2kom BUČKA
1/2kom JAJČEVEC
2kom PIŠČANČJE BEDRO brez kosti
ROŽMARIN
SOL
POPER
0,10l BALZAMIČNI KIS
0,05l VODA
4žlice OLIVNO OLJE
ČESEN po okusu
priprava:
SOLATO (kristalka) OČISTIMO, OTREBIMO , OPEREMO TER ODCEDIMO. PIŠČANČJE MESO NAREŽEMO NA KOCKE TER PRAŽIMO NA OLIVNEM OLJU cca 10 min S DODATKOM SOLI, POPRA, ROŽMARINA.
ZELENJAVO (bučka, paprika, jajčevec) OPEREMO, OČISTIMO IN NAREŽEMO NA KOCKE. DODAMO PIŠČANČJEMU MESU TER PRAŽIMO ŠE cca 10min.
OB KONCEM PRAŽENJA DODAMO SESEKLJANI ČESEN, KO ZADIŠI ZALIJEMO Z MEŠANICO BALZAMIČNEGA KISA TER VODE. DOBRO PREVREMO (cca 3min). NA KROŽNIK POLOŽIMO SOLATO TER PRELIJEMO S PRIPRAVLJENO MEŠANICO.
JED PRIPOROČAM POSTREŽENO KOT LAHKA SAMOSTOJNA JED V VEČERNIH URAH. PRIPRAVLJENA JED JE OSVEŽILNA , ZATO SE PRIPOROČA TUDI V PRIHAJAJOČIH TOPLEJŠIH DNEVIH.
Ni komentarjev
Objavite komentar