čas priprave: 30 minut
zahtevnost: enostavno
sestavine za 4 osebe:
0,40 kg KUHANE KOZICE
1 kom KORENJE
1 kom RADIČ TREVISO
1 kom PARADIŽNIK
1 komPAPRIKA
1/2 kom KUMARE
2 kom JAJCE
ZAČIMBE (sol, poper, rožmarin) po okusu
3 žlice OLIVNO OLJE
4 žliceJABOLČNI KIS
0,125 kg MOZZARELLA
ŽAFRANIKA cvet
predpriprava:
- JAJCA SKUHAMO V TRDO, OHLADIMO IN OLUPUMO
- ZELENJAVO ( PARADIŽNIK, KUMARE, PAPRIKO) OČISTIMO IN NAREŽEMO NA MANJŠE KOSČKE
- MOZZARELLO NAREŽEMO NA KOCKE
- KORENJE OLUPIMO, NAREŽEMO NA KOLOBARJE IN SKUHAMO V SLANI VODI
- KOZICE SKUHAMO ( V TRGOVINI LAHKO ŽE KUPIMO SKUHANE)
priprava:
MOZZARELLO, ZELENJAVO, JAJCA, ZAČIMBE, OLIVNO OLJE, JABOLČNI KIS DAMO V MULTIPRAKTIK IN SPASIRAMO V GLADKO MASO. NA KROŽNIK POLOŽIMO LIST RADIČA TRAVISO, OBLOŽIMO S KORENJEM. NA SREDINO LISTA ZLIJEMO DRESING IN OBLOŽIMO S KOZICAMI. NA KONCU POTROSIMO Z ŽAFRANIKO. POLEG POSTREŽEMO POPEČENE KRUHKE.
zahtevnost: enostavno
sestavine za 4 osebe:
0,40 kg KUHANE KOZICE
1 kom KORENJE
1 kom RADIČ TREVISO
1 kom PARADIŽNIK
1 komPAPRIKA
1/2 kom KUMARE
2 kom JAJCE
ZAČIMBE (sol, poper, rožmarin) po okusu
3 žlice OLIVNO OLJE
4 žliceJABOLČNI KIS
0,125 kg MOZZARELLA
ŽAFRANIKA cvet
predpriprava:
- JAJCA SKUHAMO V TRDO, OHLADIMO IN OLUPUMO
- ZELENJAVO ( PARADIŽNIK, KUMARE, PAPRIKO) OČISTIMO IN NAREŽEMO NA MANJŠE KOSČKE
- MOZZARELLO NAREŽEMO NA KOCKE
- KORENJE OLUPIMO, NAREŽEMO NA KOLOBARJE IN SKUHAMO V SLANI VODI
- KOZICE SKUHAMO ( V TRGOVINI LAHKO ŽE KUPIMO SKUHANE)
priprava:
MOZZARELLO, ZELENJAVO, JAJCA, ZAČIMBE, OLIVNO OLJE, JABOLČNI KIS DAMO V MULTIPRAKTIK IN SPASIRAMO V GLADKO MASO. NA KROŽNIK POLOŽIMO LIST RADIČA TRAVISO, OBLOŽIMO S KORENJEM. NA SREDINO LISTA ZLIJEMO DRESING IN OBLOŽIMO S KOZICAMI. NA KONCU POTROSIMO Z ŽAFRANIKO. POLEG POSTREŽEMO POPEČENE KRUHKE.
Ni komentarjev
Objavite komentar