sestavine za 4osebe:
0,37 kg TUNA (2 kom konzerva - ena konzerva 185g)
0,28 kg SLADKA KORUZA (1kom konzerva - neto plod 285g)
1 kom PARADIŽNIK
0,28 kg GRAH (1kom konzerva - neto plod 280g)
1/2 kom KUMARA
1 kom PAPRIKA
4 žlice KISLA SMETANA
1kom SOK LIMETE
SOL
POPER
ROŽMARIN
za dekoracijo ZELENA SOLATA
predpriprava:
- tuno odcedimo
- koruzo in grah odcedimo in oplaknemo s hladno vodo
- paradižnik, kumare, papriko očistimo in narežemo na majhne kocke
- naredimo limetin sok
- liste zelene solate oplaknemo s hladno vodo in osušimo
priprava:
VSE SESTAVINE DAMO V POSODO, ZAČINIMO IN DOBRO PREMEŠAMO. POKRIJEMO TER DAMO POČIVATI V HLADILNIK VSAJ ZA 1 URO. POSTREŽEMO NA LISTU ZELENE SOLATE. OB KONCU POSUJEMO Z ŽAFRANKO. TUNINO SOLATO PONUDIMO KOT PREDJED ALI KOT SAMOSTOJNO JED.
0,37 kg TUNA (2 kom konzerva - ena konzerva 185g)
0,28 kg SLADKA KORUZA (1kom konzerva - neto plod 285g)
1 kom PARADIŽNIK
0,28 kg GRAH (1kom konzerva - neto plod 280g)
1/2 kom KUMARA
1 kom PAPRIKA
4 žlice KISLA SMETANA
1kom SOK LIMETE
SOL
POPER
ROŽMARIN
za dekoracijo ZELENA SOLATA
predpriprava:
- tuno odcedimo
- koruzo in grah odcedimo in oplaknemo s hladno vodo
- paradižnik, kumare, papriko očistimo in narežemo na majhne kocke
- naredimo limetin sok
- liste zelene solate oplaknemo s hladno vodo in osušimo
priprava:
VSE SESTAVINE DAMO V POSODO, ZAČINIMO IN DOBRO PREMEŠAMO. POKRIJEMO TER DAMO POČIVATI V HLADILNIK VSAJ ZA 1 URO. POSTREŽEMO NA LISTU ZELENE SOLATE. OB KONCU POSUJEMO Z ŽAFRANKO. TUNINO SOLATO PONUDIMO KOT PREDJED ALI KOT SAMOSTOJNO JED.
Ni komentarjev
Objavite komentar