Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 40 minut
Sestavine za 4 osebe:
0,40 kg ZELENI ŠPARGLJI
0,06 kg RUKOLA
5 žlic RIŽ
ČESEN
PETERŠILJ
0,10 kg PREKAJENA SLANINA
4 žličke PARMEZAN
4 žličke PARMEZAN
SOL
POPER
ZAČIMBE (majaron, timijan, muškatni orešček)
OLIVNO OLJE
Predpriprava:
- šparglje očistimo, operemo in narežemo na srednje velike kolobarje
- rukolo operemo in polovico na grobo sesekljamo
- slanino narežemo na rezance
- česen in peteršilj sesekljamo
Priprava:
V kozici segrejemo olivno olje, dodamo slanino in šparglje ter sol, poper in začimbe. Pražimo 5 minut, nato dodamo sesekljano rukolo ter česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo z vročo vodo (0,60 lit), dodamo riž in pokrito kuhamo 25 minut. Kuhano juho spasiramo s paličnim mešalcem v gladko tekočino in jo še enkrat prevremo (cca 4 minute). Juho okrasimo z rukolo in parmezanom.
Ni komentarjev
Objavite komentar