zahtevnost: enostavna
čas priprave: 20 minut
sestavine:
KORENJE
OLJE ZA CVRTJE
ZAČIMBE (sol, poper, suhi česen - grobo mleti, rožmarin)
KISLA SMETANA
NAMAZ PESTO ALLA GENOVESE
MAJONEZA
predpriprava:
- KORENJE OPEREMO IN OČISTIMO Z NOŽEM ZA KROMPIR
- OČIŠČENO KORENJE LUPIMO Z NOŽEM ZA KROMPIR, TAKO DA DOBIMO TANKE LISTIČE (LAHKO PA GA TUDI NARIBAMO - NAJŠIRŠI ZOB)
priprava:
REZANCE KORENJA OCVREMO V OLJU. OLJE NAJ BO VROČE, CVREMO 3-4 minute. OCVRTO KORENJE POLOŽIMO NA PAPIRNATO BRISAČO, DA SE ODTEČE OLJE.
OMAKA: razmerje 1/2/1 ( 1žlica / 2žlice / 1žlica) - PESTO ALLA GENOVESE / KISLA SMETANA / MAJONEZA (vse skupaj dobro umešamo).
OCVRTE KORENČKOVE REZANCE POLOŽIMO V POSODO, DODAMO ZAČIMBE (sol, poper, rožmarin, grobo mleti česen - sušen) IN NARAHLO PREMEŠAMO.
čas priprave: 20 minut
sestavine:
KORENJE
OLJE ZA CVRTJE
ZAČIMBE (sol, poper, suhi česen - grobo mleti, rožmarin)
KISLA SMETANA
NAMAZ PESTO ALLA GENOVESE
MAJONEZA
predpriprava:
- KORENJE OPEREMO IN OČISTIMO Z NOŽEM ZA KROMPIR
- OČIŠČENO KORENJE LUPIMO Z NOŽEM ZA KROMPIR, TAKO DA DOBIMO TANKE LISTIČE (LAHKO PA GA TUDI NARIBAMO - NAJŠIRŠI ZOB)
priprava:
REZANCE KORENJA OCVREMO V OLJU. OLJE NAJ BO VROČE, CVREMO 3-4 minute. OCVRTO KORENJE POLOŽIMO NA PAPIRNATO BRISAČO, DA SE ODTEČE OLJE.
OMAKA: razmerje 1/2/1 ( 1žlica / 2žlice / 1žlica) - PESTO ALLA GENOVESE / KISLA SMETANA / MAJONEZA (vse skupaj dobro umešamo).
OCVRTE KORENČKOVE REZANCE POLOŽIMO V POSODO, DODAMO ZAČIMBE (sol, poper, rožmarin, grobo mleti česen - sušen) IN NARAHLO PREMEŠAMO.
Ni komentarjev
Objavite komentar