Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 1,45 ure
Sestavine:
1 kg SVINJSKI STEGEN
2 kom RDEČA PAPRIKA
1/3 kom JAJČEVEC
1 kom ČEBULA
1 kom KORENJE
1/2 kom BUČKA
ZAČIMBE (sol, poper, majaron, sveži rožmarin, sveži timijan)
ČESEN
3 žlice GORČICA
3 žlice OLIVNO OLJE
0,05 lit RDEČE VINO
Predpriprava:
- meso en dan pred pripravo natremo z začimbami, pokapljamo z olivnim oljem in namažemo z gorčico / pokrijemo in damo počivati v hladilnik
- zelenjavo očistimo in narežemo na večje kocke / papriko razrežemo na 4 dele
- česen grobo sesekljamo
Priprava:
Segrejemo kozico, naoljimo dno in vanjo položimo meso. Meso z vseh strani popečemo, zmanjšamo dovod toplote na najmanjšo stopnjo in pokrito dušimo pol ure. Po pol ure dušenja dodamo zelenjavo, pokrijemo in dušimo še cca 45 minut. Po 1,15 uri dušenja dodamo česen, zalijemo z vinom in dušimo še 15 minut. Med dušenjem mesa in zelenjave vse skupaj večkrat premešamo in po potrebi zalivamo z vodo.
Ni komentarjev
Objavite komentar