Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 25 minut
Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg ZELENI ŠPARGLJI
0,20 kg PREKAJENA SLANINA tanko narezana
0,05 kg RUKOLA
2 žlice PARMEZAN
0,20 lit SLADKA SMETANA
ZAČIMBE (timijan, rožmarin, poper, žafranka)
ČESEN
OLIVNO OLJE
POPER
POPER
Predpriprava:
- šparglje operemo pod tekočo vodo in osušimo
Priprava:
Šparglje ovijemo s prekajeno slanino. V ponvi segrejemo olivno olje in vanjo položimo zavite šparglje. Pečemo jih 15 minut. Tik pred koncem pečenja zavitke začinimo, dodamo česen in parmezan ter zalijemo s sladko smetano. Prevremo (cca 2 minute) in seviramo na rukoli.
Nasvet:
Tako pripravljene šparglje ponudimo kot predjed ali pa kot slastni prigrizek. Poleg ponudimo pirin polnozrnati kruh.
Ni komentarjev
Objavite komentar