Čas priprave: 30 minut
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za hitri obrok:
PLESKAVICA
TRIKOT TOPLJENI SIR
ZELJE
KROMPIR
DROBTINE
JAJCA
MOKA
SOL
POPER
JABOLČNI KIS
OLIVNO OLJE
OLJE ZA CVRTJE
Priprava:
ZELNA SOLATA S KROMPIRJEM
- krompir olupimo, operemo, narežemo na širše lističe ter skuhamo v slani vodi
- zelje narežemo na tanke rezance (pomagamo si lahko z mesoreznico ali pa z multipraktikom)
- zelje in krompir (lahko še mlačen / zelje se hitreje omehča in solata je okusnejša) položimo v posodo, dodamo sol, poper, olivno olje, kis, malenkost vode ter dobro premešamo (solato lahko osvežimo in popestrimo še s svežimi kumarami in paradižnikom / druga osvežitev je kisle kumarice in jajce)
- ko pripravljamo solato jo bolj okisamo / ko solata nekaj časa stoji dobi pravo kislost
OCVRT TOPLJENI SIR IN PLESKAVICA
- pripravimo "panir plac" : moka, ražvrkljana jajca z dodatkom mleka in drobtine
- trikot topljeni sir (bolj znan kot zdenka sir) odvijemo alu folijo ter spaniramo / sir vedno paniramo dvakrat, da med cvrtjem ne izteče
- zmočimo si roke in pleskavico(kupimo že narejene) še dodatno oblikujemo z roko ter spaniramo
- ocvremo v olju na temparaturi 220°C, da dobimo zlato rjavo barvo
- cvrtje položimo na papirnato serveto, da vpije odvečno maščobo
- poleg ponudimo rezino limone
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za hitri obrok:
PLESKAVICA
TRIKOT TOPLJENI SIR
ZELJE
KROMPIR
DROBTINE
JAJCA
MOKA
SOL
POPER
JABOLČNI KIS
OLIVNO OLJE
OLJE ZA CVRTJE
Priprava:
ZELNA SOLATA S KROMPIRJEM
- krompir olupimo, operemo, narežemo na širše lističe ter skuhamo v slani vodi
- zelje narežemo na tanke rezance (pomagamo si lahko z mesoreznico ali pa z multipraktikom)
- zelje in krompir (lahko še mlačen / zelje se hitreje omehča in solata je okusnejša) položimo v posodo, dodamo sol, poper, olivno olje, kis, malenkost vode ter dobro premešamo (solato lahko osvežimo in popestrimo še s svežimi kumarami in paradižnikom / druga osvežitev je kisle kumarice in jajce)
- ko pripravljamo solato jo bolj okisamo / ko solata nekaj časa stoji dobi pravo kislost
OCVRT TOPLJENI SIR IN PLESKAVICA
- pripravimo "panir plac" : moka, ražvrkljana jajca z dodatkom mleka in drobtine
- trikot topljeni sir (bolj znan kot zdenka sir) odvijemo alu folijo ter spaniramo / sir vedno paniramo dvakrat, da med cvrtjem ne izteče
- zmočimo si roke in pleskavico(kupimo že narejene) še dodatno oblikujemo z roko ter spaniramo
- ocvremo v olju na temparaturi 220°C, da dobimo zlato rjavo barvo
- cvrtje položimo na papirnato serveto, da vpije odvečno maščobo
- poleg ponudimo rezino limone
Ni komentarjev
Objavite komentar