PURANJE PERUTI slika: kwb |
Čas priprave: 35 minut
Sestavine za 2 osebi:
2 kom puranjih peruti
2 kom srednje velika krompirja
1 kom paradižnika
1 kom čebule
česen po okusu
česen po okusu
4 rezine sira za toast
1 zavitek rukole (150g)
olivno olje
sok 1. limone
2 žlice ribanega parmezana
začimbe(sol, poper, rožmarin, timijan)
začimbe(sol, poper, rožmarin, timijan)
Priprava hitrega obroka:
PURANJE PERUTI
- puranje peruti operemo pod tekočo vodo in osušimo
- čebulo očistimo in narežemo na tanke rezine
- v ponvi segrejemo žlico olivnega, dodamo čebulo in puranje peruti ; začinimo in na hitro popečemo (5 minut)
- dodamo krompir (očistimo in narežemo na tanke rezine), česen (očistimo in sesekljamo) in paradižnik (očistimo in narežemo na tanke rezine) ter vse skupaj pokrito dušimo 20 minut
- med dušenjem večkrat premešamo in po potrebi zalivamo z vodo
- po končanem dušenju obložimo meso s sirom, pokrijemo in podušimo toliko, da se sir stopi
RUKOLA V SOLATI
- rukolo operemo ter osušimo
- položimo jo v servirno posodo, posolimo, pokapljamo z olivnim oljem in sokom ene limone ter potrosimo s parmezanom
Ni komentarjev
Objavite komentar