Čas priprave: 20 minut
Zahtevnost: enostavno
Sestavine:
PURANJI FILE
TRIKOT TOPLENI SIR (za en puranji file 2 kosa)
KROMPIR
VEJICA SVEŽEGA ROŽMARINA
SOL
POPER
GORČICA
OLJE ZA CVRTJE
OLIVNO OLJE
RDEČA PESA
Priprava:
PURANJI FILE
- puranji file začinimo s soljo in poprom, premažemo z gorčico in potrosimo s sesekljanim svežim rožmarinom
- mariniran puranji file popečemo na obeh straneh (vsaka stran cca 5 minut)
- na file položimo dva trikot topljena sira, prelijemo z malo vode in pokrito dušimo cca 8 minut
KROMPIRJEVE SLAMICE
- krompir očistimo, narežemo na tanke rezance in ocvremo
- po končanem cvretju krompirjeve slamice položimo na papirnato serveto, da vpije odvečno maščobo ter solimo
RDEČA PESA
- postrežemo rdečo peso s kozarca
V primeru, da imamo svežo rdečo peso lako tudi s te naredimo solato.
- rdečo peso operemo in kuhamo cca 25 minut
- kuhano peso ohladimo, olupimo ter narežemo na tanke rezine
- narezani rdeči pesi dodamo sol, kumino, olivno olje, vinski kis ter premešamo
Ob koncu glavno jed potrosimo s sesekljanim svežim rožmarinom
Zahtevnost: enostavno
PURANJI FILE S TOPLJENIM SIROM IN ROŽMARINOM, KROMPIRJEVE SLAMICE |
PURANJI FILE
TRIKOT TOPLENI SIR (za en puranji file 2 kosa)
KROMPIR
VEJICA SVEŽEGA ROŽMARINA
SOL
POPER
GORČICA
OLJE ZA CVRTJE
OLIVNO OLJE
RDEČA PESA
Priprava:
PURANJI FILE
- puranji file začinimo s soljo in poprom, premažemo z gorčico in potrosimo s sesekljanim svežim rožmarinom
- mariniran puranji file popečemo na obeh straneh (vsaka stran cca 5 minut)
- na file položimo dva trikot topljena sira, prelijemo z malo vode in pokrito dušimo cca 8 minut
KROMPIRJEVE SLAMICE
- krompir očistimo, narežemo na tanke rezance in ocvremo
- po končanem cvretju krompirjeve slamice položimo na papirnato serveto, da vpije odvečno maščobo ter solimo
RDEČA PESA
- postrežemo rdečo peso s kozarca
V primeru, da imamo svežo rdečo peso lako tudi s te naredimo solato.
- rdečo peso operemo in kuhamo cca 25 minut
- kuhano peso ohladimo, olupimo ter narežemo na tanke rezine
- narezani rdeči pesi dodamo sol, kumino, olivno olje, vinski kis ter premešamo
Ob koncu glavno jed potrosimo s sesekljanim svežim rožmarinom
Ni komentarjev
Objavite komentar