Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

PŠENIČNI ZDROB

0


Živilo pšenični zdrob je znan tudi pod imenom gres. Največkrat se uporablja za zajtrk z različnimi dodatki.
Pšenični zdrob ki ga v procesu mletja pridobivajo v fazi drobljenega zrna. Sestavljajao ga večji delci grobo mletega meljaka, ki vsebuje največ ogljikovih hidratov, delež maščob pa je nizek.




Hranilna vrednost za 100g izdelka:
energijska vrednost: 1242kJ/293kcal
ogljikovi hidrati: 61,8 g
beljakovine: 9,5 g
maščobe:0,8 g





Iz zdroba pripravljamo belo pšenično polento, ki je priloga k mesnim ali zelenjavnim jedem z omako. Če ga zakuhamo na mleku, dobimo močnik, ki je odličen, potresemo s čokolado v prahu. Uporabimo ga lahko tudi za pripravo žličnikov za zakuho v juhah.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo