Čas priprave: 2 ure
Zahtevnost: srednja
Sestavine:
0,30 kg moke
0,30 kg masla
0,30 kg jedilne čokolade
0,30kg sladkorja
2 vrečki vanili sladkorja
10 jajc
1 vrečka pecilnega praška
4 žlice marelične marmelade
0,20 kg jedilne čokolade
0,05 kg masla
2 žlice rastlinskega olja
4 žlice mletih orehov
-->Zahtevnost: srednja
Sestavine:
0,30 kg moke
0,30 kg masla
0,30 kg jedilne čokolade
0,30kg sladkorja
2 vrečki vanili sladkorja
10 jajc
1 vrečka pecilnega praška
4 žlice marelične marmelade
0,20 kg jedilne čokolade
0,05 kg masla
2 žlice rastlinskega olja
4 žlice mletih orehov
Priprava:
BISKVIT
Nad vrelo vodo v posodi raztopimo nalomljeno čokolado in maslo. Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor in na koncu rumenjake.
- stepemo beljake
- pecilni prašek vmešamo v moko
V čokoladno zmes vmešavamo moko s pecilnim praškom in nato narahlo vmešamo stepene beljake. Zmes zlijemo v okrogel pekač, ki naj bo obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 200°C. Pekač s peki papirjem tudi pokrijemo. Pečemo približno 40 minut.
-->
Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo. Premažemo ga z marelično marmelado (predhodno ji dodamo dve žlice vroče vode in dobro premešamo z električnim mešalcem) ter biskvit položimo za pol ure v hladilnik. Glazura: nad vrelo vodo v posodi raztopimo čokolado in maslo ter dodamo olje (olje dodamo glazuri, da dobimo sijaj). S tako pripravljeno glazuro polijemo kolač, potrosimo z mletimi lešniki ter položimo v hladilnik vsaj za pol ure, da se glazura strdi.
Izgleda fenomenalno! Všeč mi je tudi, da si spremenil obliko strani.
OdgovoriIzbrišihvala za kompliment :-)) Po prvi degustaciji okusno! Stran pa je bilo potrebno modernizirat in prilagodit trendom.
OdgovoriIzbrišiLe tako naprej, všeč mi je! :)
OdgovoriIzbrišiMogoče ti še kdaj kakšen recept ukradem :P
se bom trudil dalje, če pa kaka slovnična napaka pa spreglej :-)) dovoljeno :P no ja sej se na tvojem tudi najde kaj za ukrasti :D
OdgovoriIzbriši