Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 40 minut
Sestavine za 4 osebe:
4 kom (0,80 kg) SVINJSKA ZAREBERNICA
0,05 kg RUKOLA
1 kom PARADIŽNIK
1 kom PAPRIKA
1 kom KORENJE
1 šopek SVEŽA ZELIŠČA (bazilika, luštrek, drobnjak)
ČESEN
SOL
POPER
4 žlice GORČICA
OLIVNO OLJE
Predpriprava:
- marinada: sveža zelišča in česen sesekljamo, dodamo gorčico, sol, poper in 4 žlice olivnega olja / dobro premešamo in premažemo zarebernice / pokrijemo in pustimo počivati 20 minut
- svinjsko zarebernico potolčrmo, porežemo žile in mariniramo
- zelenjavo očistimo, operemo in grobo sesekljamo
Priprava:
V ponvi segrejemo olivno olje ter popečemo zarebernice na obeh straneh (vsaka stran cca 4 minute). Nato dodamo grobo sesekljano zelenjavo, pražimo 5 minut, zalijemo z malo vode (0,15 lit), pokrijemo in na najnižji temparaturi dušimo 10 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar