Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 2 ure
Sestavine:
Priprava:
V posodo položimo govejo kost, prelijemo z vročo vodo in kuhamo toliko časa, da voda zavre (ta postopek se imenuje blanširanje in ga naredimo zato, da dobimo bistro juho). Odlijemo vodo in nato ponovno zalijemo s hladno vodo. Dodamo meso, začimbe in zelenjavo ter damo kuhati. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo tako, da juha počasi vre.
- priprava zelenjave za juho
zelenjavo očistimo in narežemo na večje kose
(paradižnik le prerežemo križno)(čebulo uporabimo neulupljeno)(česen stremo z dlanjo)
NASVETI:
- za barvo juhe je v receptu uporabljena žafranika in lupina čebule
- v primeru, da dobimo motno juho : pred koncem kuhe dodamo olupljen krompir ali stepene beljake
- če nam juha preveč vre, jo zalivamo s hladno vodo
- zelenjavo in meso z juhe porabimo kot samostojno jed, lahko narežemo na kocke in damo v juho ali pa naredimo solato (dodamo še trdo kuhano jajce in uporabimo bučno olje) in okusni so tudi žlinkrofi (zelenjavo in meso sesekljamo ; dobimo okusen nadev za žlinkrofe)
- če želimo okusno govejo juho, obvezno na začetku zalijemo s hladno vodo ; če potrebujemo meso z juhe za glavno jed obvezno zalijemo z vročo vodo (ko zalijemo z vročo vodo povrhnica mesa zakrkne in tako ostane meso sočno in okusno)
- juho kuhamo cca 2 ure
- za zakuho lahko uporabimo nešteto zakuh : rezanci, gresovi cmoki, žlinkrofi, profiteroli (paljeno testo), rumenjak (dvojna bujon juha)...
Čas priprave: 2 ure
GOVEJA JUHA Z REZANCI slika: @kwb |
1 kos goveje kosti
cca 0,20 kg govejega mesa
5 litrov vode
3 kom korenčka
1/2 kom kolerabe
dva cveta cvetače
1/2 kom pora
1/4 kom gomolja zelene
1 kom čebule
česen po okusu
1 kom paradižnika
par listov zelene in luštreka
lovorjev list
sol
poper v zrnju
žafranika
Priprava:
V posodo položimo govejo kost, prelijemo z vročo vodo in kuhamo toliko časa, da voda zavre (ta postopek se imenuje blanširanje in ga naredimo zato, da dobimo bistro juho). Odlijemo vodo in nato ponovno zalijemo s hladno vodo. Dodamo meso, začimbe in zelenjavo ter damo kuhati. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo tako, da juha počasi vre.
- priprava zelenjave za juho
zelenjavo očistimo in narežemo na večje kose
(paradižnik le prerežemo križno)(čebulo uporabimo neulupljeno)(česen stremo z dlanjo)
NASVETI:
- za barvo juhe je v receptu uporabljena žafranika in lupina čebule
- v primeru, da dobimo motno juho : pred koncem kuhe dodamo olupljen krompir ali stepene beljake
- če nam juha preveč vre, jo zalivamo s hladno vodo
- zelenjavo in meso z juhe porabimo kot samostojno jed, lahko narežemo na kocke in damo v juho ali pa naredimo solato (dodamo še trdo kuhano jajce in uporabimo bučno olje) in okusni so tudi žlinkrofi (zelenjavo in meso sesekljamo ; dobimo okusen nadev za žlinkrofe)
- če želimo okusno govejo juho, obvezno na začetku zalijemo s hladno vodo ; če potrebujemo meso z juhe za glavno jed obvezno zalijemo z vročo vodo (ko zalijemo z vročo vodo povrhnica mesa zakrkne in tako ostane meso sočno in okusno)
- juho kuhamo cca 2 ure
- za zakuho lahko uporabimo nešteto zakuh : rezanci, gresovi cmoki, žlinkrofi, profiteroli (paljeno testo), rumenjak (dvojna bujon juha)...
Ni komentarjev
Objavite komentar