Čas priprave: 1 ura
Zahtevnost: enostavno
Sestavine:
5 večjih jabolk
6 žlic rozin
2 žlice mletih orehov
2 žlice krušnih drobtin
2 žlice jedilnega škroba (gustin)
1 žlička cimeta
1 vrečka vanili sladkorja
5 žlic sladkorja
2 zavitka svežega valjanega listnatega testa
1 žlica ruma
1 kom jajce
1 žlica masla
Predpriprava:
- jabolka operemo, očistimo ter naribamo
- rozine namočimo v mešanico ruma in vode
Priprava:
V ponvi na maslu prepražimo naribana jabolka. Dodamo sladkor, vanili sladkor, rozine, orehe ter cimet. Vse skupaj dušimo približno 20 minut. Pred koncem dodamo jedilni škrob (gustin), ki smo ga predhodno umešali v 0.10 litra hladne vode. Dobro prevremo (približno 3 minute), odstavimo s štedilnika in ohladimo.
Z valjanega svežega listnatega testa izrežemo s kozarcem kroge. Polovico kroga nadevamo z jabolčnim nadevom in nato ga prepognemo. Robove "lunic" stisnemo s pomokano vilico ter jih premažemo z jajcem. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo približno 20 minut.
Zahtevnost: enostavno
Sestavine:
5 večjih jabolk
6 žlic rozin
2 žlice mletih orehov
2 žlice krušnih drobtin
2 žlice jedilnega škroba (gustin)
1 žlička cimeta
1 vrečka vanili sladkorja
5 žlic sladkorja
2 zavitka svežega valjanega listnatega testa
1 žlica ruma
1 kom jajce
1 žlica masla
Predpriprava:
- jabolka operemo, očistimo ter naribamo
- rozine namočimo v mešanico ruma in vode
Priprava:
V ponvi na maslu prepražimo naribana jabolka. Dodamo sladkor, vanili sladkor, rozine, orehe ter cimet. Vse skupaj dušimo približno 20 minut. Pred koncem dodamo jedilni škrob (gustin), ki smo ga predhodno umešali v 0.10 litra hladne vode. Dobro prevremo (približno 3 minute), odstavimo s štedilnika in ohladimo.
Z valjanega svežega listnatega testa izrežemo s kozarcem kroge. Polovico kroga nadevamo z jabolčnim nadevom in nato ga prepognemo. Robove "lunic" stisnemo s pomokano vilico ter jih premažemo z jajcem. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo približno 20 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar