Čas priprave: 1.10 ure
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za 4 osebe:
4 zrezke s svinjskega vratu (0.80kg)
0.50 kg bukovih ostrigarjev
1 žlica gorčice
1 žlica ajvarja
1/2 žličke rdeče paprike v prahu
česen po okusu
vejica peteršilja
sol
poper
olivno olje
timijan
rožmarin
1 kom srednje čebule
Predpriprava:
- česen in peteršilj sesekljamo
- naredimo marinado: sestavine dobro zmešamo (gorčica, ajvar, rdeča paprika, česen, peteršilj, sol, poper, timijan, rožmarin, dve žlice olivnega olja)
- zrezke s svinjskega vratu potolčemo, porežemo žilice in po obeh straneh premažemo z marinado ; pustimo počivati pol ure v hladilniku
- čebulo očistimo in sesekljamo
- gobe/bukovi ostrigarji operemo pod tekočo vodo ter jih narežemo na večje kose
Priprava:
V kozici na hitro prepražimo čebulo, dodamo svinjske zrezke z svinjskega vratu ter popečemo na obeh straneh (vsaka stran cca 5 minut). Dodamo bukove ostrigarje in pokrito dušimo cca 20 minut. Med dušenjem dodamo malo vode po potrebi in večkrat premešamo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
both, mystorymag
Ni komentarjev
Objavite komentar