Čas priprave: 1.20h
Zahtevnost: enostavno
Sestavine:
0.40 kg moke
4 žlice olivnega olja
0.003 kg kvasa
0.20 l mlačne vode
2 ščepca soli
Priprava testa:
Predpriprava:
-->Zahtevnost: enostavno
Sestavine:
0.40 kg moke
4 žlice olivnega olja
0.003 kg kvasa
0.20 l mlačne vode
2 ščepca soli
Priprava testa:
Kvas umešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. V moko umešamo sol in olje ter premešamo. Dodamo vzhajan kvas in ugnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebčke, pokrijemo s bombažno krpo ter pustimo vzhajati približno 40 minut.
Nadev:
pelati v konzervi
šunka
naribana mozzarella
vloženi šampinjoni v slanici
olive
origano
Predpriprava:
- olive in šampinjone grobo sesekljamo
- pelate z električnim mešalnikom fino zmiksamo ter dodamo origano in ščepec soli
Priprava prepognjene pizze:
Hlebček testa razvaljamo v krog, debeline enega prsta. Premažemo s pelati, čez položimo šunko in potrosimo s sirom, olivami in šampinjoni. Če ste ljubitelj začimb, lahko dodatno potrosite še origano. Testo prepognemo ter zunanji rob s prsti stisnemo. Pečico segrejemo na 220°C ter pečemo približno 18 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar