Čas priprave : 1.30h
Zahtevnost: srednja
Sestavine:
0.90 kg moke
1 zavitek kvasa
2 žlici olja
1,5 žlice soli
1 žlička sladkorja
1/2 žličke mlete kumine
2 jajca
0,50 lit mleka
olivno olje
Priprava:
Kvas zdrobimo v skodelico, dodamo sladkor in približno 0,15 lit mlačnega mleka ter pustimo, da kvas vzhaja. Moko presejemo v posodo in naredimo jamico. Dodamo 1 žlico soli (polovico žlice bomo rabili na koncu), olje, beljak enega jajca in dva rumenjaka (beljak enega jajca bomo rabili ob koncu), vzhajan kvas in preostanek mlačnega mleka ter dobro zgnetemo. Gnetemo toliko časa, da se nam testo ne lepi več na roke. Po potrebi dodamo moko oz. mlačno mleko. Testo oblikujemo v hlebec, pokrijemo in pustimo počivati približno pol ure. Testo narežemo na manjše dele in oblikujemo dolge male štručke. Štručke premažemo z olivnim oljem, položimo na namaščen pekač ter pečemo na 200°C približno 17 minut.
Solni preliv:
Beljak, polovico 1. žlice soli ter kumino z električnim mešalcem dobro zmešamo, da dobimo gosto belo tekočino (naredimo lahko tudi brez kumine ; dodamo lahko sezamova semena....). Ko se štručke pečejo približno 12 minut jih vzamemo z pečice in dekorativno prelijemo s solnim prelivom ter damo nazaj v pečico, da se spečejo do konca.
Ni komentarjev
Objavite komentar