Čas priprave: 15 minut
Zahtevnost: enostavno
Kategorija: solata, priloga ocvrti in žar hrani
Nasvet: ko je solata narejena, jo pustimo nekaj časa počivati v hladilniku, da se okusi prepojijo
Sestavine:
1/2 sveže zeljnate glave
1 konzerva koruze (400g)
1 konzerva graha (400g)
1 konzerva rdečega fižola (400g)
1 srednje velika kumara
1 kom paradižnika
2 kom jajca
sol
poper
jabolčni kis
olivno olje
vejica peteršilja
česen po okusu
Predpriprava:
- zelje narežemo na tanke rezance
- konzervirano zelenjavo stresemo v cedilko in operemo
- jajca skuhamo v trdo, ohladimo, olupimo ter narežemo na kolobarje
- paradižnik in kumare operemo, očistimo in narežemo na tanke rezine
- česen in peteršilj fino sesekljamo
Priprava:
Vse sestavine damo v posodo, solimo, popramo ter dodamo kis in olivno olje. Po potrebi dodamo še hladno vodo, dobro premešamo in pustimo malo počivati.
Ni komentarjev
Objavite komentar