Zahtevnost:
enostavna
Čas priprave:
30 minut
Nasvet:
da se puranja krača hitreje speče, jo ob kosti do polovice obrežemo
Sestavine:
1 kos krače po osebi
podolgovata kumara
čebula
paradižnik
timijan
rožmarin
gorčica
sol
poper
olivno olje
jabolčni kis
zelena solata - endivja
koruza
Priprava:
Puranjo kračo ob kosti prerežemo ter natremo s soljo, poprom, rožmarinom in timijanom. Premažemo jo z gorčico.
- Čebulo olupimo ter narežemo na večje kose.
- Podolgovato kumaro operemo in narežemo na večje kolobarje.
- Paradižnik operemo ter križno do polovice prerežemo.
Zelenjavo posolimo in popopramo. Meso in zelenjavo položimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Pečemo na 200°C 25 minut. Poleg ponudimo endivjo v solati s koruzo.
enostavna
Čas priprave:
30 minut
Nasvet:
da se puranja krača hitreje speče, jo ob kosti do polovice obrežemo
Sestavine:
1 kos krače po osebi
podolgovata kumara
čebula
paradižnik
timijan
rožmarin
gorčica
sol
poper
olivno olje
jabolčni kis
zelena solata - endivja
koruza
Priprava:
Puranjo kračo ob kosti prerežemo ter natremo s soljo, poprom, rožmarinom in timijanom. Premažemo jo z gorčico.
- Čebulo olupimo ter narežemo na večje kose.
- Podolgovato kumaro operemo in narežemo na večje kolobarje.
- Paradižnik operemo ter križno do polovice prerežemo.
Zelenjavo posolimo in popopramo. Meso in zelenjavo položimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Pečemo na 200°C 25 minut. Poleg ponudimo endivjo v solati s koruzo.
Ni komentarjev
Objavite komentar