Čas priprave: 15 minut
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za 2 osebe:
0.50kg lignjev
4 stroke česna
1 vejica pertršilja
4 žlice koruzne moke
olivno olje
sol, poper
rožmarin
sok 1/2 limone
0.03 lit belega vina
Predpriprava:
- lignje očistimo, operemo in osušimo (če kupimo zmrznjene, jih odtajamo, operemo in osušimo)
- česen in peteršilj sesekljamo
- ožamemo polovico limone
Priprava:
Osušene lignje potrosimo z mešanico moke (moki dodamo sol, poper in rožmarin) ter na hitro premešamo. Odstranimo odvečno moko. V ponvi segrejemo olivno olje in vanjo položimo lignje. Na hitro jih popečemo po vseh straneh (približno 8 minut). Pred koncem dodamo sesekljan česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo s sokom limone in belim vinom. Pražimo še toliko časa, da tekočina izpari.
Nasvet:
Kot prilogo lahko ponudimo blitvo ter krompir. Lahko pa tudi samo rukolo v solati s parmezanom in polnozrnati kruh.
Ni komentarjev
Objavite komentar