Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

KISLO ZELJE V JUHI

Čas priprave: 1.30h


Zahtevnost: enostavno


Nasvet: jed lahko nekoliko bolj zgostimo, dodamo prekajeno meso in dobimo JOTO


Sestavine:
0.50 kg kislega zelja
1 konzerva rdečega fižola (400g)
2 srednje veliki čebuli
1 kom rumene paprike
1 srednje velik paradižnik
4 stroke česna
4 kom krompirja
3 žlice polnozrnate moke s celimi semeni
1 kom jušna kocka
sol, poper
lovorjev list, majaron, timijan
olivno olje
Predpriprava:
- kislo zelje po potrebi operemo (če želimo bolj kiselkasto ga ne operemo)
- krompir očistimo, operemo, narežemo na majhne kocke ter skuhamo v slani vodi
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- paradižnik in papriko operemo in narežemo na majhne kocke
- česen olupimo in sesekljamo
- konzervo fižola stresemo v cedilko ter splaknemo pod tekočo vodo
Priprava:
V kozici prepražimo čebulo, dodamo papriko in paradižnik ter vse skupaj pražimo še približno 7 minut. Dodamo kislo zelje,fižol, začimbe (sol, poper, lovorjev list, majaron, timijan) in pokrito dušimo približno 25 minut. Med dušenjem večkrat premešamo. Dodamo česen, ko zadiši zalijemo z 1,5 litra vode, dodamo jušno kocko in pustimo, da zavre. Naredimo prežganje (lahko uporabimo tudi belo moko ali pa polnozrnato): na olju prepražimo moko, ko postane zlatorjava, zalijemo z vodo in dodamo juhi. Pustimo počasi vreti še približno 20 minut. Ob koncu dodamo še kuhan krompir.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo