Zahtevnost:
enostavno
Čas priprave:
1.20h
Nasvet:
nadev za pizzo je lahko odvisen samo od vaše kuharske domišljije
Sestavine za testo:
0.60 kg moke
7 žlic olivnega olja
0.005 kg kvasa
0.30 lit mlačne vode
1/2 čajne žličke soli
Priprava testa:
Kvas vmešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. Moko presejemo,
posolimo ter prelijemo z olivnim oljem. Vse skupaj malo premešamo. Dodamo vzhajan kvas in ugnetemo v prožno testo. Oblikujemo hlebček,
pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut.
Nadev za pizzo:
1/3 konzerva olupljenih pelatov (konzerva 400g)
5 lističev sveže bazilike
origano
poper, sol
1 kom rumene parike
0.15 kg mesni sir
1 kom sir camambert (250g)
Testo razvaljamo na pol centimetra debelo v obliki pekača in ga položimo v pekač. Testo premažemo s pelati (pelate zmeljemo ter dodamo sol, poper, origano in svežo sesekljano baziliko) in obložimo z natanko narezanimi rezinami mesnega sira. Nato obložimo še s kolobarji paprike in tankimi rezinami sira camambert.
Pečico segrejemo na 230°C in pečemo približno 15 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar