Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

KOKOSOVA REZINA

Čas priprave:
1 URA
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
kokosovo moko in čips lahko zamenjamo z orehi, mandeljni, lešniki ali celo naredite nekaj osvežilnega ; uporabite jagode ali višnje






Sestavine:
BISKVIT
6 jajc
6 žlic sladkorja
4 žlice moke
2 žlice kakava
3 žlice mleka
1 žlica olja
1 noževa konica pecilnega praška
NADEV
0.50 kg mascarpone
0.50 kg sladke smetane
4 žlice mletega sladkorja z vanilijo
4 žlic kokosove moke
4 žlice kokosovega čipsa
mlečna čokolada

Priprava - biskvit:
Jajca in sladkor stepamo z električnim mešalnikom, dokler masa ne naraste in se zgosti. Dodamo mleko in olje ter premešamo. V posodi zmešamo moko, kakav in pecilni ter počasi ob rahlem mešanju dodajamo masi. Pečico segrejemo na 200°C in v kvadratnem pekaču pečemo približno 20 minut.
Priprava - nadev:
V posodo stresemo mascarpone, smetano in sladkor ter z električnim mešalcem zmešamo v gladko maso. Nato dodamo še kokosovo moko in čips ter dobro z žlico premešamo.
Priprava -kock:
Biskvit narežemo na tri dele in ga namočimo z mešanico mleka in ruma. Namažemo prvi del biskvita z nadevom, posujemo z ribano čokolado, pokrijemo z drugo plastjo biskvita in ponovno namažemo z nadevom in potrosimo z ribano čokolado. Na koncu pokrijemo z tretjim delom biskvita ter ga premažemo z nadevom in potrosimo z ribano čokolado.

2
( Hide )

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo