Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

KOZICE V SOLATI Z MEDOM





Zahtevnost:
ENOSTAVNA


Čas priprave:
20 MINUT


Nasvet:
solato lahko ponudimo kot predjed ali kot samostojno jed ; kozice lahko nadomestimo tudi z lososom ; čajno salamo lahko zamenjamo z mađarsko salamo

Sestavine:
zelena solata
konzervirani beluši
paradižnik
marinirane artičoke v olju z peteršiljem
riban sir
čajna salama
kozice v slanici
bučno olje
cvetlični med
sol, poper
naribana limetina lupina

Priprava:
Zeleno solato očistimo, narežemo na rezance, operemo ter dobro odcedimo. Položimo jo v servirno posodo in čez njo potrosimo: narezane vložene beluše, na tanke kolobarje narezano čajno salamo, na kocke narezan paradižnik, kozice (vložene v slanici), artičoke (marinirane v olju in peteršilju lahko kupimo skoraj že v vsaki trgovini), riban sir. Vse skupaj pokapamo z bučnim oljem.
Ob koncu naredimo še preliv z meda (preliv na eno osebo): 2 žlice meda dobro premešamo z dvema žlicama vode ter dodamo ščepec soli, popra in noževo konico naribane limetine lupine.
2
( Hide )
  1. More bit dokaj njami ne ,..
    Samo newem ,.. Na prvi pogled ni ,.
    Samo čestitam :> More bit dobr.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsi recepti gredo čez moje borbončice... tudi ta.... ljudje imamo različne okuse, a pri meni ta kmbinacija po okusu zmagovalna :-)
    je pa res, da v pripravi še nekaj bolj norih kombinacij za običajne in osnovne poznavalce kuhinje ... ;-)

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo