Zahtevnost:
ENOSTAVNA
Čas priprave:
20 MINUT
Nasvet:
solato lahko ponudimo kot predjed ali kot samostojno jed ; kozice lahko nadomestimo tudi z lososom ; čajno salamo lahko zamenjamo z mađarsko salamo
Sestavine:
zelena solata
konzervirani beluši
paradižnik
marinirane artičoke v olju z peteršiljem
riban sir
čajna salama
kozice v slanici
bučno olje
cvetlični med
sol, poper
naribana limetina lupina
Priprava:
Zeleno solato očistimo, narežemo na rezance, operemo ter dobro odcedimo. Položimo jo v servirno posodo in čez njo potrosimo: narezane vložene beluše, na tanke kolobarje narezano čajno salamo, na kocke narezan paradižnik, kozice (vložene v slanici), artičoke (marinirane v olju in peteršilju lahko kupimo skoraj že v vsaki trgovini), riban sir. Vse skupaj pokapamo z bučnim oljem.
Ob koncu naredimo še preliv z meda (preliv na eno osebo): 2 žlice meda dobro premešamo z dvema žlicama vode ter dodamo ščepec soli, popra in noževo konico naribane limetine lupine.
More bit dokaj njami ne ,..
OdgovoriIzbrišiSamo newem ,.. Na prvi pogled ni ,.
Samo čestitam :> More bit dobr.
Vsi recepti gredo čez moje borbončice... tudi ta.... ljudje imamo različne okuse, a pri meni ta kmbinacija po okusu zmagovalna :-)
OdgovoriIzbrišije pa res, da v pripravi še nekaj bolj norih kombinacij za običajne in osnovne poznavalce kuhinje ... ;-)