Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

LIGNJI Z JURČKI

Čas priprave:
30 MINUT
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
lignje lahko nadomestimo s puranom, piščancem, filejem osliča, kotletom morskega psa ali svinjskim mesom ; zelo okusna je tudi kombinacija piščančjega mesa in lignjev ; kot prilogo ponudimo riž, krompirjeve svaljke ali pa ponudimo poleg samo listnato solato (zelena solata + rukola + mlada špinača)

Sestavine za 2 osebe:
0,40 kg lignjev
1/3 korenja
3 liste ohrovta
1 pest posušenih jurčkov
1/3 konzerve vršičkov bambusa
1/2 kocke pečenkina omaka
1 čajna žlička jedilnega škroba (gustin)
sol
poper
rožmarin
timijan
olivno olje

Predpriprava:
- cele lignje operemo, osušimo in do polovice porežemo robove
- korenje operemo, olupimo in narežemo na tanke lističe
- ohrovtove liste operemo ter narežemo na rezance
- jurčke namočimo v hladni vodi za 10 minut in nato odcedimo
- bambusove vršičke operemo pod tekočo vodo in odcedimo

Priprava:
Na olivnem olju prepražimo lignje (približno 5 minut), dodamo ohrovt, korenje, jurčke, bambus ter začinimo. Vse skupaj pražimo približno 7 minut, nato zalijemo z 0,10 lit vode ter dodamo kocko. Jedilni škrob zmešamo z malo hladne ter dodamo lignjem. Vse skupaj kuhamo približno 6 minut. Po potrebi zalijemo še z malo vode.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo