Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
enostavno
Nasvet:
piščančje meso lahko zamnejamo tudi z govejim ; juha je primerna za dieto in se uvršča v lahko in zdravo prehrano
Sestavine:
0,50 kg piščančja prsa brez kosti in kože
1 kom korenje
1/3 kom rumene kolerabe
1/3 kom gomolj zelene
1 zavojček kalčkov
sol
poper
1 kom jušna kocka - za piščančjo juho
olivno olje
1 liter vode
Predpriprava:
- piščančja prsa operemo pod tekočo vodo, osušimo ter narežemo na tanke rezance
- zelenjavo (korenje, zeleno, kolerabo) očistimo, operemo in narežemo na tanke rezance
Priprava:
Narezano piščančje meso na hitro prepražimo (približno 4 minute) na olivnem olju z dodatkom soli in popra. Dodamo zelenjavo in kalčke ter pražimo še približno 4 minute. Zalijemo z vodo, dodamo jušno kocko in počakamo, da juha zavre. Juho pokrijemo s pokrovkoter pustimo, da počasi vre približno dvajset minut.
Obogatimo jo lahko z jušnimi žličniki - eno jajce, 4 žlice moke in malo hladne vode
Ni komentarjev
Objavite komentar