Čas priprave:
2 URE
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
mleto meso je lahko mešano, goveje, puranje ali piščančje ; naredimo lahko tudi vegetarijanske zvitke - z recepture odvzamemo meso in dodamo na tanke lističe narezane šampinjone ter sojine kalčke ; kitajsko zelje lahko nadomestimo z ohrovtom ; jed ponudimo kot toplo predjed ali glavno jed - temu tudi prilagodimo velikost pravokotnikov
Sestavine:
TESTO
0,25 kg ostre moke
ščepec soli
0,15 lit mlačne vode
NADEV:
2 URE
Zahtevnost:
SREDNJA
Nasvet:
mleto meso je lahko mešano, goveje, puranje ali piščančje ; naredimo lahko tudi vegetarijanske zvitke - z recepture odvzamemo meso in dodamo na tanke lističe narezane šampinjone ter sojine kalčke ; kitajsko zelje lahko nadomestimo z ohrovtom ; jed ponudimo kot toplo predjed ali glavno jed - temu tudi prilagodimo velikost pravokotnikov
Sestavine:
TESTO
0,25 kg ostre moke
ščepec soli
0,15 lit mlačne vode
NADEV:
2 pesti mletega mesa
1 srednje veli korenje
2 lista kitajskega zelja
1 kom čebule
2 žlici sezamovih semen
3 žlice sojine omake
sol, poper
olivno olje
jajce
Priprava:
TESTO
Moko, sol in vodo zmešajte ter vgnetite v prožno testo. Oblikujte hlebček, ga premažite z oljem in ga pustite počivati v hladilniku vsaj eno uro.
NADEV
- korenje očistite ter narežete na tanke rezance
- čebulo olupite in fino sesekljate
- lista kitajskega zelja operite pod tekočo vodo, osušite ter narežite na tanke lističe
Na olivnem olju prepražite čebulo, nato dodate meso, korenje, sezam in zelje, začinite ter dušite približno 12 minut. Ob koncu dodate še sojino omako, dobro premešate in odstavite s štedilnika.
Testo čim tanjše razvaljate in razrežete na pravokotnike. Nadev porazdelite po testu, robove namažete s stepenim jajcem in zavijete v zvitke. Robove zvitkov pritisnete skupaj s prsti ali si pomagate s pomokano vilico.
Tako pripravljene zvitke ocvrete v vročem olju, da dobijo zlato rjavo barvo. Zvitki se cvrejo približno 8 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar