Čas priprave:
60 minut
Zahtevnost:
enostavno
Nasvet:
pinole lahko nadomestimo z mandeljni
Sestavine za 2 osebe:
0,40 kg svinjske zarebrnice (2 kosa)
2 vejice peteršilja
6 strokov česna
sol
poper
olivno olje
2 žlice pinol
Predpriprava:
- česen in peteršilj fino sesekljamo
- pinole fino zmeljemo
Priprava:
Svinjske zarebrnice potolčemo in prerežemo žilice. Česen, peteršilj, pinole, sol, poper in 4 žlice olivnega olja dobro premešamo in premažemo zarebernice, pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku pol ure. Na segreti ponvi spečemo zarebernice (vsaka stran približno 7 minut), nato pokrijemo in dušimo še 5 minut.
Naredil z mandeljni, kajti pinjol nisem imel doma.
OdgovoriIzbrišiEnostavno in odlično.