Zahtevnost:
enostavno
Čas priprave:
30 minut
Nasvet:
testenine izberemo na podlagi svojega okusa ; glavno jed lahko ponudimo kot toplo predjed
Sestavine za 2 osebe:
0,30 kg testenin ditalini
1/2 zelene paprike
1/3 podolgovate gladke kumare
1/3 jajčevca
1/3 rumene paprike
1 zrel paradižnik
česen
sol, poper, majaron, muškatni orešček
1 manjša cvetača
1 šalotka
1 jajce
1 kisla kumarica
olivno olje, jabolčni kis
peteršilj
Predpriprava:
- testenine skuhamo al dente v trikratni količini osoljene vode
- cvetačo v kosu skuhamo ; vodi dodamo malo mleka ali rezino limone - da bo obdržala belo barvo
- papriko, kumaro in jajčevec očistimo in narežemo na majhne kocke
- paradižnik grobo sesekljamo
- jajce skuhamo v trdo
- šalotko očistimo
- sesekljamo česen
- sesekljamo peteršilj
Priprava:
OMAKA
V posodi segrejemo olivno olje in dodamo narezano zelenjavo (paprika, kumara, jajčevec, paradižnik), začinimo (sol, poper, majaron, muškatni orešček) ter pražimo približno 10 minut. Dodamo sesekljan česen, ko zadiši zalijemo z 0,15 lit tople vode in pustimo, da dobro prevre. Nato dodamo testenine in vse skupaj prekuhamo (približno 3 minute), da se testenine prepojijo okusa.
SOLATA
Kuhano in ohlajeno cvetačo položimo v kosu na servirno posodo.
Preliv vinigret: šalotko, kislo kumarico in jajce naribamo na tanke rezance in dodamo sesekljan peteršilj. Dodamo še 2 žlici olja, 2 žlice jabolčnega kisa, 2 žlice balzamičnega kisa, 4 žlice hladne vode, sol ter poper. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo cvetačo.
enostavno
Čas priprave:
30 minut
Nasvet:
testenine izberemo na podlagi svojega okusa ; glavno jed lahko ponudimo kot toplo predjed
Sestavine za 2 osebe:
0,30 kg testenin ditalini
1/2 zelene paprike
1/3 podolgovate gladke kumare
1/3 jajčevca
1/3 rumene paprike
1 zrel paradižnik
česen
sol, poper, majaron, muškatni orešček
1 manjša cvetača
1 šalotka
1 jajce
1 kisla kumarica
olivno olje, jabolčni kis
peteršilj
Predpriprava:
- testenine skuhamo al dente v trikratni količini osoljene vode
- cvetačo v kosu skuhamo ; vodi dodamo malo mleka ali rezino limone - da bo obdržala belo barvo
- papriko, kumaro in jajčevec očistimo in narežemo na majhne kocke
- paradižnik grobo sesekljamo
- jajce skuhamo v trdo
- šalotko očistimo
- sesekljamo česen
- sesekljamo peteršilj
Priprava:
OMAKA
V posodi segrejemo olivno olje in dodamo narezano zelenjavo (paprika, kumara, jajčevec, paradižnik), začinimo (sol, poper, majaron, muškatni orešček) ter pražimo približno 10 minut. Dodamo sesekljan česen, ko zadiši zalijemo z 0,15 lit tople vode in pustimo, da dobro prevre. Nato dodamo testenine in vse skupaj prekuhamo (približno 3 minute), da se testenine prepojijo okusa.
SOLATA
Kuhano in ohlajeno cvetačo položimo v kosu na servirno posodo.
Preliv vinigret: šalotko, kislo kumarico in jajce naribamo na tanke rezance in dodamo sesekljan peteršilj. Dodamo še 2 žlici olja, 2 žlice jabolčnega kisa, 2 žlice balzamičnega kisa, 4 žlice hladne vode, sol ter poper. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo cvetačo.
Ni komentarjev
Objavite komentar