Čas priprave: pol ure
Zahtevnost: srednja
Nasvet: goveje meso lahko nadomestimo s puranom ; ob kocu lahko dodamo dve žlice rdečega vina za okus
Sestavine za 2 osebe:
0.20 kg govejega mesa (mlada govedina - stegno)
1/2 pora
1 žlička gorčice
česen po okusu
sol
poper
muškatni orešček
majaron, timijan
zelenjavi dodatek jedem (vegeta)
4 žlice jedilnega škroba (gustin)
olivno olje
Predpriprava:
- goveje meso narežemo na tanke rezance
- por narežemo na tanke kolobarje, nato ga operemo v stoječi vodi in odcedimo
- v jedilni škrob zamešamo 8 žlic hladne vode, da se raztopi
- česen olupimo ter sesekljamo
Priprava:
Na olivnem olju na hitro prepražimo mesne rezance (cca 5min) nato dodamo por, začinimo (sol, poper, vegeta, muškatni orešček, majaron, timijan), gorčico in pokrito dušimo približno 15 minut. Dodamo sesekljan česen, ko zadiši zalijemo s približno 0.15lit vode. Ko vse skupaj zavre dodamo še jedilni škrob, ki smo ga predhodno zmešali s hladno vodo. Pustimo, da dobro prevre (cca 3 min). Kot prilogo ponudimo njoke, riž, široke rezance ali testenine.
Ni komentarjev
Objavite komentar