Čas priprave: 1,20h
Zahtevnost: srednja
Nasvet: nadev za pizzo je odvisen največ od vaše kuharske domišljije
Sestavine za testo:
0.60 kg moke
7 žlic olivnega olja
0.005 kg kvasa
0.30 lit mlačne vode
1/2 čajne žličke soli
Priprava testa:
Kvas vmešamo v mlačno vodo in pustimo, da vzhaja. Moko
presejemo, posolimo ter prelijemo z olivnim oljem. Vse skupaj malo premešamo. Dodamo vzhajan kvas in vgnetemo v prožno testo. Oblikujemo
hlebček, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut.
Nadev:
- hrenovka narezana na tanke kolobarje (lahko tudi kranjska klobasa)
- zelena paprika narezana na tanke rezance
- natanko narezana čebula
- riban sir
- pasirani pelati z dodatkom majarona, origana in timijana
Priprava:
Testo razvaljamo na pol centimetra debelo v obliki pekača in
ga položimo v pekač. Testo premažemo s pelati (pelate spasiramo ter dodamo sol,
poper, origano, majaron, timijan) in obložimo s hrenovko (klobaso), papriko,
čebulo ter potrosimo s sirom.
Pečico segrejemo na 230°C in pečemo približno 15 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar