Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

VAMPI NA RUKOLI

ČAS PRIPRAVE:
45minut
ZAHTEVNOST:
enostavno
NASVET:
jed ponudimo kot samostojno jed, lahko jo ponudimo brez rukole, a poleg kot prilogo ponudimo sirove štruklje ali krompirjeve svaljke

SESTAVINE ZA 2 OSEBE:
0.40 kg KUHANIH GOVEJIH VAMPOV
1/2 RDEČEGA KORENJA
1/2 RUMENEGA KORENJA
1/3 KOLERABE
1 kom SREDNJE VELIKE ČEBULE
SOL, POPER
TIMIJAN, MAJARON, ROŽMARIN, LOVORJEV LIST
ČESEN po okusu
0.08 kg RUKOLE
1 kocka KONCENTRATA PEČENKINA OMAKA
2 žlice BELEGA VINA
4 žlice OLJA
PARMEZAN za posip

Predpriprava:
- korenje in kolerabo operemo, olupimo in narežemo na večje rezance (v velikosti rezanih vampov)
- čebulo olupimo in narežemo na večje rezine
- kocko"pečenkina omaka" prevremo v 0.10 lit vode
- česen očistimo in fino sesekljamo
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, da zlato porumeni. Dodamo vampe in zelenjavo ter pokrito dušimo približno 15 minut. Po delnem dušenju dodamo sol, poper in začimbe ter dušimo še nadaljnih 15 minut. Po pol ure dušenja dodamo sesekljan česen, ko zadiši zalijemo z dvema žlicama belega vina in pečenkino omako. Vse skupaj dobro prevremo (8 minut). Na servirno posodo položimo rukolo in čez njo potresemo dušene vampe malo drugače. Čez vse skupaj potrosimo še parmezan,
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo